Άλφα στερητικό




Περίφημος μπλόγκερ (που κέρδισε φήμη κυρίως λόγω ρήξης λογοτεχνικής με τον Κωστή των έξι της οθόνης) συνέθεσε τις προηγούμενες ημέρες κείμενο που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του και στο ενημερωτικό μέσο στο οποίο δουλεύει, κείμενο στο οποίο εκλείπουν λέξεις συγκεκριμένης μορφής, λέξεις που δηλώνουν ενέργειες, κινήσεις, σκέψεις, εν ολίγοις λέξεις που επιδέχονται κλίσεων, π.χ.  "Ο Γιώργος ... τυρί", η λέξη που λείπει, λείπει συνεχώς στο εν λόγω κείμενο.

Όλο  το μυστήριο, περίεργο γεγονός τούτο, ξεκίνησε το σωτήριο έτος 1939, όποτε  ο κύριος Ernest Vincent Wright δημιούργησε βιβλίο ολόκληρο, πολλών χιλίων λέξεων, το οποίο δεν περιείχε το σύμβολο "e" οπουδήποτε εντός του συγκεκριμένου εύρους.  Ulipo τιτλοφορήθηκε το γκρουπ που τις λέξεις χρησιμοποίησε τοιουτοτρόπως, που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση σε κείμενο ορισμένων μόνο, που κίνησε την προσοχή του οικείου μπλόγκερ, ο οποίος το επιχειρεί μόλις,



Το εν λόγω βιβλίο


Ουσίες ψυχοτρόπες  βοηθούν ίσως σε τολμηρές τέτοιες ενέργειες, η έλλειψη των οποίων δημιουργεί φρικτές δυσκολίες στη συνέχιση του συγκεκριμένου κειμένου. Επρόκειτο περί ενός (περιέργως επίπονου) τεστ, το οποίο τελειώνει εδώ, χωρίς την φήμη που θα επέφερε στον μπλόγκερ σε περίπτωση που συνέχιζε επί πολλές πολλές λέξεις.


Υ.Γ.1: Αναγνώστη (μπορώ επιτέλους να γράψω αυτή τη λέξη), η παραπάνω ανάρτηση δεν περιέχει το γράμμα "α", αποτελώντας μια άσκηση ύφους, ένα παιχνίδι, Μακριά από εμάς ο φορμαλισμός, δεν τον αγαπάμε, αναγνώστη, αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν απολαυστικό.

Υ.Γ.2: Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

Υ.Γ.3: Η ανάρτηση του φίλου και συντρόφου Θωμά Τσαλαπάτη, στην οποία δεν υπάρχουν ρήματα, εδώ.
Θωμά συγγνώμη για την αναφορά στον Μπογδάνο αλλά το όνομά σου έχει πολλά Α. Πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου