Μάης: Ο μήνας των επετείων



Ο Μάης, αναγνώστη, έχει 31 μέρες, και η καθεμία έχει τη δική της σημασία. Αγαπάμε και τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, ακόμα και φέτος, που οι υπουργοί της κυβέρνησης στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν οριακά λιγότεροι από τους διαδηλωτές, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα, καθεμία από τις οποίες κρύβει πίσω της μια ιστορία:

2/5: Γεννιέται η μετέπειτα Μις Αυστρία (1887)

5/5: Καταναλώνονται 45 μπουκάλια Johny Κόκκινο σε σκυλάδικο της Λάρισας, κάτι που συνιστά μέχρι και σήμερα ρεκόρ Θεσσαλίας (1995).

8/5: Ο Γιώργος Σπανός, παππούς του σημερινού προέδρου του Ατρομήτου, βγάζει γένια, διαψεύδοντας στην πράξη τη γνωστή παροιμία (1921)

9/5: Ο Μπογδάνος κόβεται στο μάθημα της Ιστορίας και χάνει το μαλλί του από το άγχος (1993).

12/5: Ο Μήτσος από την κατάληψη τρώει 2 δίπιτα από τον Κάβουρα, σπάζοντας την περίοδο που ήταν vegan, και η οποία κράτησε ακριβώς δύο μέρες (2003).

13/5: Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ανακαλύπτεται από Ιάπωνες (1983).

14/5: Ο Πέτρος Κωστόπουλος κυκλοφορεί μια σειρά αντρικών εσώρουχων με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ από πίσω. Ξεπουλάνε σε τρεις ημέρες και δεν ξανακυκλοφορούν, μετά από παρέμβαση του Κίμωνα Κουλούρη (1996).

16/5: Ο Έρικ Κοκκινογένης οδηγεί μια ομάδα Βίκινγκς σε μια αποτυχημένη επίθεση στις νότιες ακτές της Αγγλίας. Οι Άγγλοι για να το γιορτάσουν χοροπηδούν με ελαφρά επιτόπια πηδηματάκια (906)

19/5: Το 8ο Δημοτικό Σχολείο μια επαρχιακής πόλης χάνει σε σχολικό αγώνα μπάσκετ -με χιτσκοκικό φινάλε- με σκορ 52-9 (1990).


True Story



23/5: Ο Μπογδάνος κόβεται στο μάθημα της Έκθεσης και δεν ψηλώνει άλλο από το άγχος (1994).

24/5: Σε μια κίνηση που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις, ο αρχιδαπίτης στη συνέλευση Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ ισχυρίζεται ότι η ΔΑΠ πρέπει να μετατραπεί από αρχηγική παράταξη σε παράταξη αρχών. Του απαντάει ένας ΕΑΑΚίτης: "Στο Γκίνη κατουράτε, στο Τοσίτσα την πετάτε". Ο Σταύρος Τσιώλης τυγχάνει να είναι στην αίθουσα (1998).


Λογοκλοπή λέγεται Σταύρο, αλλά δεν πειράζει.


25/5: Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής John Newman σημειώνει 4 αυτογκόλ σε αγώνα της ομάδας του. Μετά γράφει το Love me Again, απευθυνόμενος στους συμπαίκτες του. Αυτοί απαντούν με μια συγκινητική a capella εκτέλεση του Die, Die my Darling (2013).

29/5: Οι Φλαμανδοί καταλαμβάνουν ένα χωριό των Βαλόνων. Την ίδια μέρα, σε ένα ασήμαντο στρατιωτικό περιστατικό στην άλλη άκρη της Ευρώπης, ένας Βασιλιάς μαρμαρώνει (1453).

31/5: Ο Μπογδάνος κόβεται στη Γυμναστική και αποφασίζει να γίνει άσος στις κωλοτούμπες (1995).

Υ.Γ. Σου είχα υποσχεθεί, αναγνώστη, να ενημερώσω για το πως ήταν τα πρώτα ντιτζειλίκια στο Buy Or Die και στο Off the Chain. Σήμερα, μετά από τέσσερις φορές που έπαιξα στο ένα και δύο στο άλλο, έχω μόνο μια λέξη να πω: ΧΑΜΟΣ. Όσοι θέλετε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, σήμερα 2/5 παίζω στο Buy Or Die, στο πιο διάσημο διάφανο υπόγειο της πόλης, γωνία Θεμιστοκλέους με Πλατεία. Μετά τις 10...


Καινούργιοι Prodigy, αναγνώστη. 
Με κιθάρες. Επικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου