Dropkick Murphys vs ποζεριών




Άκου, χαζούλη. Το Fields Of Athenry αναφέρεται στη "Μεγάλη Πείνα" στην Ιρλανδία μεταξύ 1845-1852, που ήταν η αιτία να πεθάνουν 1.000.000 Ιρλανδοί κι άλλοι τόσοι να μεταναστεύσουν, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι που καταδικάστηκαν να μετοικήσουν στην Αυστραλία όπως ο Μαικλ των στίχων. Δεν το ήξερες ε; Που να το ξέρεις; Για σένα ήταν "αργό κομμάτι, δεν θα χτυπηθούμε ρε γαμώτο".


Δίπλα μου είσαι και ξενερώνεις, ενώ ακούγεται αυτό το έπος. Ηλίθιε.

Άκου, χαζούλη. Το Johnny I hardly knew ya είναι πολύ παλιό αντιπολεμικό κομμάτι (πρωτοεμφανίστηκε το 1867). Οι στίχοι του έχουν νόημα όλοι κι όχι μόνο η φράση του τίτλου. Αλλά κάθισες ποτέ να το ακούσεις όλο; Και με τι εγκέφαλο να το επεξεργαστείς;

Άκου, χαζούλη. Το Walk Away με το τετράστιχο  "The ones that you loved/ the ones that you left behind/ the ones you said you'd try to find/Are they tryin' to find you?" ΕΙΝΑΙ ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί ποτέ για τις ανθρώπινες σχέσεις. Εσύ ρώταγες πανικόβλητος τον διπλανό σου "τι είναι αυτό, ποιο είναι αυτό, γιατί ο δίπλα μας μας κράζει ότι είμαστε ποζέρια και άσχετοι;"

Άκου, χαζούλη. Δεν είμαι ελιτιστής, αλλά με αναγκάζεις να γίνω. Το ρημάδι το Worker's Song που έκατσαν οι άνθρωποι και το έγραψαν μπας και καταλάβεις 2-3 απλά πράγματα για το πως λειτουργεί ο καπιταλισμός γιατί να διαβάσεις επ' αυτού θα ήταν τιτάνιο εγχείρημα για σένα (πολυσύλλαβες λέξεις, ξέρω) δεν σου έκανε κάτι ε; Επειδή δεν είναι από τα χιτάκια που ακούς στα μαγαζιά ή στο ραδιόφωνο;


Ξεστραβώσου.

Άκου, χαζούλη. ΔΕΝ ταυτίζεσαι με το Rose Tattoo μόνο και μόνο επειδή έχεις ΕΝΑ τατουαζ. Τατουαζ έχει και η κουτσή Μαρία τη σήμερον ημέρα. Και δεν ήταν καν τριαντάφυλλο, κάτι καγκούρικες φλόγες ήταν, υποθέτω ότι στο μυαλό σου "θα ήταν πολύ gay" το τριαντάφυλλο, ομοφοβικέ. 

Κουράστηκα ήδη να στα χώνω. Το έπιασες το νόημα φαντάζομαι (καλά, μπορεί και όχι). Έχω δύο απορίες μόνο, ειλικρινά: Πως θα σε ανακαλύψουμε πριν την επόμενη συναυλία, εσένα και τους ομοίους σου, και θα σας βάλουμε να πληρώσετε διπλά εισιτήρια για να μην πληρώσουμε εμείς τίποτα; Κι επίσης, πως είναι να πηγαίνεις κάπου μόνο για το hype? Θα ήθελα να μπω μέσα στην έρημο Γκόμπι (ναι δεν είναι η Σαχάρα η μοναδική έρημος στον πλανήτη, εσύ βέβαια αυτή θα ξέρεις, το χιτάκι των ερήμων), την οποία αποκαλείς "μυαλό" σου να δω τι σκατά γίνεται εκεί μέσα. Τι να γίνεται δηλαδή; Ζέστη τη μέρα, κρύο το βράδυ. Χάλια κατάσταση. 

Υ.Γ. 1 

Ευχαριστούμε DKM, τα σπάσατε. Μη δίνετε 
σημασία στη γκρίνια μου, δεν φταίτε εσείς.




Υ.Γ. 2 Χάρηκα πολύ που ήσουν Εσύ εκεί και συγγνώμη που δεν κάτσαμε μέχρι να τελειώσουν οι LSP...


Υ.Γ. 3 Αλήθεια.

7 σχόλια:

  1. Ειναι μαλλον οι ιδιοι που αναβουν καπνογονα στον Θαναση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο θα τους δω αυτούς. Οι θανασομπάχαλοι τουλάχιστον ξέρουν και τα τραγούδια (καλά, μπορεί και όχι όλα όλοι)

      Διαγραφή
    2. Ελα μπράβο πες τα. Οι dropkick δεν είναι (μόνο) ένα συγκρότημα που "έχει χαβαλε, έχει και ξύλο". Είναι ένα ρημαδι συγκρότημα που στηρίζει εργατιά, που στηρίζει απεργία, που είχε κραξει το ρεπουμπλικανο υποψήφιο που είχε πάρει κομμάτι τους για την καμπάνια του, που έχουν ακούσει με προσοχή τα τραγούδια για την παλιά πατρίδα.
      Και γιατί, ακόμα και στη δική τους, πιο τσιτωμενη εκτέλεση, τα καταφέρνουν να μου στάζει δάκρυ όταν ακούω το Fields of Athenry, όπως και χθες.

      Διαγραφή
  2. ναι σε όλα ρε Σπόρε!! αλλά άξιζαν τα 75 λεπτά αδιάκοπων skinorgasms...ποζέρια είναι τρομάρα τους...τόσο τους κόβει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλακίες. Λες και δε μπορούμε να γουστάρουμε ένα τραγούδι χωρίς να κάνουμε ολόκληρη πολιτικοκοινωνικοοικονομικη ανάλυση. Συριζαίος είσαι ρε φίλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι θεωρείς τους Συριζαίους ικανούς να κάνουν πολιτικοκοινωνικοοικονομικές αναλύσεις, αποδεικνύει το χαμηλότατο IQ σου. Ευχαριστώ για το view!

      Διαγραφή