Ανταπόκριση από τη West Coast



Κοίτα να δεις αναγνώστη, το ποδήλατο από μόνο του δεν είναι χιπστεριά. Αν δεν έχεις μουστάκι, αν δεν έχεις αγαπημένο προορισμό το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, αν δεν είσαι στους Ατενίστας, αν δεν το έχεις στην Αθήνα παρά στην επαρχία, αν ισχύει ΕΝΑ από τα παραπάνω τουλάχιστον τέλος πάντων, δεν είσαι τελειωμένο ποζέρι που κάνει σερφ πάνω στο κύμα της νέας μόδας αλλά συνειδητοποιημένος αγωνιστής της βιώσιμης κινητικότητας. Για μένα που ισχύουν όλα τα προηγούμενα νιώθω σαν τον Τσε Γκεβάρα των ποδηλάτων οπότε δεν έχω καμία τύψη που στη Ζαχάρω έχω ένα υπέροχο mountain 21 ταχυτήτων και ανεβοκατεβαίνω με αυτό στην παραλία.


Ναι, ΑΥΤΗ την παραλία

Και τώρα που είπα παραλία, φτάνω στο ζουμί. Μην ανησυχείς, αναγνώστη, αν ψήνεσαι στην Αθήνα δε θα σου κάνω περαιτέρω ψυχολογικό πόλεμο. Η φωτογραφία άρκεσε για να με σιχτιρίσεις πιστεύω. Θέλω απλά να εστιάσω στις φυλές της παραλίας (αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου κάπου, πες το μας στα σχόλια από κάτω):

1) Κλαρινογκόμενος-ρακετίστας. Σταυρός στο λαιμό (γιατί με τη βοήθεια του Θεού τους γ@#αει την Παναγία στα καρφιά), ροζ μαγιό (γιατί είναι της μόδας), απαραίτητο τατουάζ, γυαλάδα από το πολύ λάδι, περπάτημα με ανοιχτά πόδια γιατί έχει τόσο βαριά «καρύδια» που σέρνονται στην άμμο. Κινείται σε ομάδες των δύο ή των τεσσάρων - πάντα ζυγός αριθμός για να μπορεί να έχει ταίρι στις ρακέτες. Τον αναγνωρίζεις από τη γραμμή που αφήνει πίσω του από το προαναφερθέν σούρσιμο.
Ηλικία: 18 – 50
Μουσική: Μπιτάκια – Σκυλάδικα
Καφές: Φρέντο 
Ποτό: Breezer 
Υδροβιότοποι: Χανιά, Πόρτο Ράφτη, Ζαχάρω (στο Παρά Θιν Αλός)



Ο Κηπουρός και ο άντρας της Μαστροκώστα, 
τυπικά δείγματα πρώτης κατηγορίας

2) Κλαρινογκόμενα-τρέντυ. Βαμμένα νύχια στα χέρια και στα πόδια, τσαντάκια και παρατσαντάκια (για να χωράνε καλλυντικά, κινητό, αντηλιακό, mp3 player, κι άλλα καλλυντικά), τσιγάρα λεπτά και μακριά και άνοστα, μαγιό διαφορετικό κάθε μέρα αλλά πάντα μικροσκοπικό, παίζει ρακέτες με αυτούς που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αλλά με πενιχρά αποτελέσματα (στις ρακέτες, όχι στα κοννέ), κάνει duckface όταν ακούει κάποιο χιτάκι, θάβει όλες τις υπόλοιπες κλαρινογκόμενες της παραλίας με την κολλητή της, πίνει τζάμπα σφηνάκια, για αυτήν είναι η ζωή (καλά, όχι η ζωή, το καλοκαίρι, γιατί τον υπόλοιπο χρόνο νιώθει κάπως ελαφριά στο κεφάλι αλλά δεν μπορεί να το αποδώσει κάπου, καθώς λείπει το ζωτικό όργανο της σκέψης από εκεί μέσα, και αγχώνεται). Την αναγνωρίζεις από τη Λένα Μαντά η τη Χρυσηίδα Δημουλίδου ή τον Πάολο Κοέλιο που διαβάζει.
Ηλικία:16-40
Μουσική: Μπιτάκια-Σκυλάδικα
Καφές: Φρεντο (αν δεν έχει φρεντοτσίνο ή φρεντοτσέλι ή φρεντο-καποια-περίεργη-κατάληξη το μαγαζί)
Ποτό: Σφηνάκια (κερασμένα)
Υδροβιότοποι: Όπως παραπάνω, συν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα πλην κάποιων νεοχίπικων νησιών.



Ναι, η Έλενα Παπαβασιλείου είναι. Έτυχε, αναγνώστη.

3) Ελληναράς - κάγκουρας. Προσοχή αναγνώστη, μην γίνει σύγχυση με την πρώτη κατηγορία. Υπάρχει και εδώ ο σταυρός (ασημένιος ή χρυσός όμως και όχι ξύλινος-πλαστικός) αλλά οι ομοιότητες σταματάνε εκεί. Το μαγιό δεν είναι ποτέ ροζ, τατουάζ "κάνουν όσοι δεν είναι άντρες" κλπ. Εδώ έχουμε συζητήσεις για φτιαγμένα αυτοκίνητα ή/και μηχανάκια, ανελέητο τσεκάρισμα της κατηγορίας 2, ύφος βαρύ και ασήκωτο και έτοιμο για τσαμπουκά και τέτοια.
Ηλικία:15-70
Μουσική:Σκυλάδικα. Μόνο.
Καφές: Φραπόγαλο
Ποτό: Μπύρες
Υδροβιότοποι: Παντού

Έπιασα μεγάλο θέμα, αναγνώστη, και ξέφυγα και από το ύφος και το ήθος του blog. Υπόσχομαι να επανέλθω με τις υπόλοιπες κατηγορίες σε πιο σπορίσιο ύφος. 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος κλαρινογκομενος η καποια τρεντυ η κάποιος ελληναρας...(haters gonna hate Γιωργια...)

      Διαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΥΛΕΣ....ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.....
    Υ.Γ. Υπάρχουν και οι άλλοι κάγκουρες, οι μικροί, αυτοί που καβαλάνε κάτι πρι- πρι και κάνουν τον απίστευτο θόρυβο!!!!!! γαματοι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή