Λίστες, λίστες, λίστες...





Μετά τη μανία που κατέλαβε τα πλήθη των σόσιαλ των μίντια να φτιάχνουν λίστες με βιβλία, ταινίες κλπ που τους σημάδεψαν (και στην οποία, φυσικά υπέκυψα κι εγώ, μπορείς να τσεκάρεις τη λίστα μου εδώ, αναγνώστη), αποφάσισα να γράψω μια ανάρτηση που να αναφέρεται σε γεγονότα που με σημάδεψαν κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης και θυελλώδους ζωής μου:


1) Το περιστατικό στο μάθημα παραδοσιακών χορών (1987). Η καλή μας δασκάλα χορού, χωρίς κανένα προφανή λόγο, με έβγαλε από την πρώτη θέση στο τσάμικο. Το αυτοκίνητο της βρέθηκε καμένο λίγες μέρες μετά.

2) Το τείχος του Βερολίνου (1989). Ο Έριχ ο Χόνεκερ δεν απάντησε στις κλήσεις μου. Λίγες μέρες μετά, δεν είχε χώρα.

3) Επιλογή πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (1990). Η Αθήνα μου φαινόταν άθλια. Λίγες μέρες μετά επιλέχτηκε η Ατλάντα.

4) Μουσικό διάλειμμα (1991). Ο φίλος μου δι' αλληλογραφίας Eddie Vedder μου ζήτησε "λίγα τραγούδια" για ένα συγκρότημα όπου είχε μόλις αναλάβει χρέη τραγουδιστή. Λίγες μέρες μετά, βγήκε το Ten.



Τι ψάχνετε τώρα, είχα τις μαύρες μου εκείνη την περίοδο.


5) Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη (1993). Ο Συμπιλίδης μου χρώσταγε χάρη από ένα παιχνίδι πόκερ. Λίγες μέρες μετά, είχαμε εκλογές.

6) Το φιάσκο στο Χρηματιστήριο Αθηνών (1999). Μια μέρα που χρειαζόμουν κάτι ψιλά για τσιγάρα πήρα τηλέφωνο το χρηματιστή μου και του είπα: "Πούλα τες. Και τις τρεις, ναι". Λίγες μέρες μετά. έγινε το κραχ.

7) Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (2004). Μια μέρα που έπινα καφέ με τον Αλέφαντο με πήρε τηλέφωνο ο Ρεχάγκελ για να με συμβουλευτεί εν όψει Euro 2004. Του μετέφερα αυτολεξεί τις νουθεσίες του κυρ - Νικόλα. Λίγες μέρες μετά, το πήρε.

8) Εθνικές εκλογές (2009). Αράζω με τον ΓΑΠ και τα λέμε. Όταν έρχονται οι πίτσες πάει να πληρώσει και του λέω "σε παρακαλώ, Γιώργο. Λεφτά υπάρχουν". Λίγο μετά, κερδίζει τις εκλογές.

9) Αμερικάνικες εκλογές (2012). Ο Ομπάμα μου ζητάει βοήθεια. Επειδή μου τη δίνουν οι ακροδεξιοί του Tea Party, εκδίδω μια σύντομη ανακοίνωση για "στήριξη χωρίς αυταπάτες". Λίγες μέρες μετά, επανεκλέγεται.    

10) Η πρόκληση του Ο. (2014). Πρόσφατα προκλήθηκα από φίλο να γράψω μια λίστα με πράγματα που με σημάδεψαν. Προτίμησα να γράψω μια λίστα με πράγματα που σας σημάδεψαν. Λίγα λεπτά μετά, γράφτηκε αυτή η ανάρτηση.


Υ.Γ. 1 Η αγάπη σου, αναγνώστη, για το μουσικό μου γούστο οδήγησε σε δύο μεγαλειώδεις Παρασκευές στον Σχοινοβάτη (έλα, απέναντι από τους 5 δρόμους, δίπλα στο Νάνο, δίπλα στον Λάμπρο για την ακρίβεια), όπου έβαζα μουσική. Έλα την ερχόμενη Παρασκευή να τις κάνουμε τρεις.

Υ.Γ. 2 Ο. ελπίζω να σε κάλυψα...

6 σχόλια:

  1. ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο...αυτό μετο τσαμικο και τον χορό το χω ζήσει κι εγω (μόνο που δεν ήμουν ΚΑΜΙΑ φορά μπροστά στον κύκλο).....
    το ψοφοδεές συνεχίζει ετσι........σημασία έχει ο,τισε διαβάζει...όσο καταλαβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΙΦΚΙΝΘΟ; Αρνουμαι να ψηφισω δηλαδη.

      Διαγραφή
    2. Ίφκινθος

      Νησί της άγονης γραμμής. Έχει φανταστικές παραλίες, 0.4 κατοίκους, ένα γαϊδούρι, έναν πάγκο που πουλάει μόνο μπαταρίες, λεμονάδες Κλιάφα και προφυλακτικά, και μια ελιά στη μέση. Πρόκειται για τον ιδανικό προορισμό για τους εντεχνindie, τα μέλη της νεολαίας συνασπισμού και νεανίες βορείων προαστίων σε κρίση επαναστατικότητας, διότι εκτός από τα παραπάνω έχει τουλάχιστον τρεις συλλαβές όπως κάθε σχετικό νησί που σέβεται τον εαυτό του.

      Όλα αυτά θα ήταν ωραία αν η Ίφκινθος (if + κινθος) υπήρχε. Στην πραγματικότητα αποτελεί ιδανική απάντηση στον μονόλογο ενός από τους παραπάνω ενώ κοκορεύεται για το πόσο ωραία πέρασε στην Κάσο, την Ελαφόνησο, ή την Οινούσα. Εκεί ο αναφέρων την Ίφκινθο απολαμβάνει την έκφραση των συνομιλητών του που τολμούν να μην γνωρίζουν αυτόν τον επίγειο μικρό παράδεισο. (από slang.gr)

      Διαγραφή
    3. Η Κρήτη δεν είναι νησί, είναι ήπειρος!

      Διαγραφή
  3. εγω την ξερω την ιφκινθο!αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερη απο την κρητη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή