Πασχαλινό




Την πατήσαμε, σύντροφε αναγνώστη. Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να κηρύξει την επανάσταση στας Ευρώπας. Το βήμα του πελαργού έμεινε μετέωρο, το χιονισμένο μονοπάτι άνοιξε μέχρι τη μέση, η μπύρα δεν χύθηκε όλη στο ποτήρι, ο Γκαμπριέλ ο Γκαρσία ο Μάρκες πέθανε στα αλήθεια αυτή τη φορά (εμένα αναγνώστη το αγαπημένο μου του μακαρίτη είναι το "Φθινόπωρο του Πατριάρχη" και όχι τα άλλα τα χιτάκια, 100 χρόνια μοναξιάς και έρωτας στα χρόνια της χολέρας, γούστα είναι αυτά, το συγκεκριμένο είναι γραμμένο σε στυλ Σαραμάγκου γι'αυτό μ' αρέσει μάλλον).

Σε άλλα νέα κάποιοι χριστιανοί κάνουν κάποιο θέμα για κάποια σταύρωση και κάποια ανάσταση και οι υπόλοιποι προσμένουν μάταια την όποια επανάσταση, ενώ και οι μεν και οι δεν ρίχνονται με βουλιμία στο αρνάκι, προκαλώντας την οργή των χορτοφάγων που έχουν γεμίσει το facebook με φώτο από αρνάκια/κατσικάκια που ποζάρουν ξένοιαστα σαν pets, αγνοώντας εσκεμμένα ότι τα συμπαθή τετράποδα δεν υπήρξαν ποτέ κατοικίδια ζώα (και όσο για τις κακόβουλες φήμες περί Ηλείας και Ουαλίας, θα τις δεχτώ μόνο στην περίπτωση της δεύτερης, καθότι μισός Ζαχαραίος και ευαίσθητος σε τέτοιες ανυπόστατες και φαιδρές κατηγορίες). Μικρό μουσικό διάλειμμα.



Βρίζει στο τέλος ο καλλιτέχνης
αλλά έχει τα δίκια του κι αυτός.


Το ΠΑΣΟΚ ελπίζει να κερδίσει μια περιφέρεια, αυτή της Πελοποννήσου (τι εννοείς αναγνώστη ο Βουδούρης βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τελευταία φορά που τσέκαρα πασόκος ήταν),  και η Ν.Δ. άλλες 2-3. Οι υπόλοιπες προφανώς και θα καταλήξουν στο Ποτάμι, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις. Το οποίο Ποτάμι έχασε ίσα με 3 ψήφους με την αποχώρηση του Νίκου Δήμου, ο οποίος έχει πει ένα κάρο παπαριές κι έφυγε για τη μοναδική σωστή του δήλωση, αυτή για το "άγιο" φως. (Είχα ένα φίλο, αναγνώστη, που συνήθιζε να κατεβαίνει τη νύχτα της Ανάστασης μπροστά από το σπίτι του με ένα σβησμένο τσιγάρο στο στόμα και να ζητά από διερχόμενα γραΐδια με κεριά "φωτιά"). Το μοναδικό άγιο φως είναι αυτό της ΔΕΗ γιατί όταν έρχονται οι λογαριασμοί της όλοι ανεξαιρέτως πέφτουν στα γόνατα και μουρμουρίζουν ακατάληπτες φράσεις μέσα στις οποίες διακρίνονται οι λέξεις "τον Χριστό σου" και "την Παναγία σου". Ο Πρετεντέρης ξιφούλκησε σήμερα κατά της βίας στα γήπεδα, γιατί τι ψυχή έχει ένα πλαστικό μπουκάλι που πέταγε ο ίδιος πριν κάποια χρόνια;


Λέω να παρατείνω τη διαμονή μου στην επαρχία για κανά δυο δεκαετίες ακόμα, αναγνώστη. Φαΐ, καθαρός αέρας, βιβλία. Δηλαδή η Λ. που γύρισε μόνιμα στα υπέροχα μεσσηνιακά χώματα χαζή είναι; Όχι, δεν είναι, βασικά πολύ συνειδητοποιημένη είναι, παρά το νεαρό της ηλικίας της και μακάρι κάποτε να μπορέσουμε να τη μιμηθούμε όλοι...Ακόμα όμως είμαστε αδύναμοι και παραμένουμε στη σχιζομητρόπολη, όπως αρέσκεται να την αποκαλεί έτερη φίλη, θυμίζοντας μου με αυτό τον όρο αυτό το υπέροχο κομμάτι της Anne της Clark:



Outside the cancerous city spreads like an illness
(Μήπως βρήκα επιτέλους τίτλο για τη στοιχειωμένη 
διπλωματική του μεταπτυχιακού;)


Καλά να περάσεις, αναγνώστη, να φας, να πιεις και να γυρίσεις στη σχιζομητρόπολη να ανταμώσουμε ξανά. Η μάλλον να μην ανταμώσουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Καλύτερα χώρια παρά μαζί, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας (κι αν δεν το λέει κακώς, αλλά τι περιμένεις, ποιος θυμόσοφος λαός, 40 χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βγάζει στην κυβέρνηση κι ετοιμάζεται να το ξανακάνει, αν αυτός είναι θυμόσοφος, εγώ είμαι ο Πάπας).


Υ.Γ. Γέλασα πάρα πολύ με αυτό, πρέπει να το μοιραστώ μαζί σου αναγνώστη.


Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους χριστιανούς 
και τους φαν του Terminator (ειδικά τους δεύτερους)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου