Η (ταξική φυσικά) μάχη των dj





Φήμες λένε, αναγνώστη, ότι είναι πιο εύκολο να στηρίξει ο Σαμαράς κυβέρνηση Τσίπρα από το να πειστεί 22χρονος φρατζάτος χίπστερ dj να παραχωρήσει τη θέση του σε οποιονδήποτε άλλον κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ σε σπίτι. Κι έχουν δίκιο. Οι φήμες. Το Σάββατο που λες, ήμουν σε ένα πάρτυ σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στα Εξάρχεια (δε θα δώσω άλλες λεπτομέρειες, συγγνώμη). Οι 3 κοπέλες που συγκατοικούν εκεί (τελευταίο στοιχείο, μην επιμένεις, δε σου λέω δρόμο) μου είχαν ζητήσει να βάλω μουσική σε κάποια φάση αλλά εγώ είχα ξεκαθαρίσει ότι δε θα εμπλακώ σε αντιπαράθεση με κανέναν για το πόση ώρα και το τι κομμάτια θα παίξω γιατί...βαριόμουν να επιχειρηματολογώ για το αυτονόητο, οπότε και να μην έπαιζα και καθόλου δε θα με πείραζε. Έλα μου όμως που ο προαναφερθείς φρατζάτος χίπστερ dj  (φ.χ.dj στο εξής) έβαζε κάτι τρέντυ μπιτάκια με τα οποία είχε βαρεθεί αφενός όλος ο κόσμος (κάτι που δε με ένοιαζε, αφού δεν ήξερα και πολλούς στο πάρτυ), αφετέρου εγώ, κάτι που με ένοιαζε σφόδρα, γιατί ξέρω πολύ καλά τον εαυτό μου. Είναι να μην έχεις αυτογνωσία, αναγνώστη, άστα, κατάρα σκέτη.


Ο φ.χ.dj έβαλε ΕΝΑ κομμάτι με κιθάρα, αυτό, κάτι που μου θύμισε τη δεκαετία του '90 που οι dj στα κυριλέ κλαμπ της εποχής έβαζαν το "Λιωμένο παγωτό" σαν γέφυρα ανάμεσα στα τρέντυ μπιτάκια κια στα σκυλάδικα. Ο συγκεκριμένος ευτυχώς δεν έβαλε σκυλάδικα αλλά επέστρεψε στα τρέντυ μπιτάκια αμέσως μετά. κάτι που αν το άκουγε ο έρμος ο Cobain θα ανασταινόταν μόνο και μόνο για να έχει την ευκαιρία να αυτοκτονήσει ξανά στα καπάκια. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ήδη γεμάτο με τζιν ποτήρι μου, οπότε με έναν αναστεναγμό παραίτησης πήγα και του ζήτησα να βάλω λίγη μουσική κι εγώ. Ο φ.χ.dj ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και μου παραχώρησε με χαρά τη θέση του - 1 ΩΡΑ ΜΕΤΑ, κι αφού είχα ανοίξει το λαπτοπ και το κράταγα στην αγκαλιά μου σαν μωρό ΟΡΘΙΟΣ δίπλα του, μπας και συγκινηθεί. Με τα πολλά με άφησε να παίξω και απλά χόρευαν όλοι για τις επόμενες 4 ώρες - μέχρι και οι μπάτσοι που ήρθαν για διατάραξη κοινής ησυχίας λικνίζονταν ελαφρά στο ρυθμό όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις, έτσι τουλάχιστον μου είπαν αυτόπτες μάρτυρες, εγώ δεν ξέρω, έβαζα μουσική (λίγο πιο σιγά όσο διαρκούσαν οι εν λόγω διαπραγματεύσεις).



Με τέτοια χορεύει ο κόσμος στα 
σπιτικά πάρτυ, φίλε μου φ.χ.dj


Μη στα πολυλογώ, αναγνώστη, περάσαμε έκτακτα, έχασες αν δεν ήσουν εκεί (πολύ πιθανό να ΗΣΟΥΝ, είχε πάρα πολύ κόσμο σε κάποια φάση), και του χρόνου να είμαστε καλά και τα λοιπά. Αλλά αυτό το πράγμα να γαντζώνεται στην καρέκλα του όποιος έχει μια μορφή εξουσίας, από τον φ.χ. dj μέχρι τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, με ξεπερνάει, πραγματικά. Όπως λέει και ο μέγιστος Αλέφαντος, "τσίπα δεν έχετε; Εμείς οι προπονηταί (sic) όταν είμαστε σε ένα σωματείο (ξανά μανά sic) και μας γιουχάρουνε μια, δύο φορές σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Εσείς (Σαμαρά, Βενιζέλε, φ.χ.dj) τσίπα δεν έχετε;" Αυτή η βαθιά ριζωμένη, αταβιστική θα έλεγε κάποιος, ανάγκη του ανθρώπου να προσκολλάται στα προνόμιά του είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για ανάλυση - σε άλλη ανάρτηση, πιο σοβαρή από αυτή. Μπορεί και σε άλλο μπλογκ εδώ που τα λέμε, αναγνώστη. 



Το πρόγραμμα έκλεισε στις 6 το πρωί 
με αυτό, που αρέσει πολύ και στον Ν. 

Υ.Γ.1 Αυτή την εβδομάδα σε περιμένω αναγνώστη την Πέμπτη στο Zazzium Bar, Ιπποκράτους και Διδότου, όπου θα διεξαχθεί διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης στολής με έπαθλο ένα μπουκάλι κερασμένο από το μαγαζί, και την Παρασκευή στους Αφανείς στην Κωλέττη, όπου θα ακούσουμε όλοι μαζί τους Retroll και την υπέροχη φωνή της Στέλλας (σου έχω ξαναμιλήσει για αυτή τη φάση εδώ αναγνώστη) και μετά θα ακολουθήσει παρτάρα. Θα φωνάξω και τον φ.χ.dj να βάλει 2-3 κομμάτια για να καταλάβεις τι εννοώ.

Υ.Γ.2 Όλα τα παραπάνω είναι με φιλική διάθεση απέναντι στο παλικάρι, Στο κάτω κάτω, δεν είναι και μικρό επίτευγμα να κοιμήσεις ένα ολόκληρο πάρτυ. Respect. (Από τους γείτονες κυρίως).

8 σχόλια:

  1. 1...τι να κλάσει ο φ.χ μπροστά σου, 2...τους μπάτσους πάντα κλασμένους τους έχεις,3...πιο σοβαρό μπλόγκ απο αυτό δεν έχει,4...αν φωνάξεις τον φ.χ την Πέμπτη θα σε βάλω να φας την στολή μου(έχω πάρει και κάτι κιλάκια και θα είναι μεγάλη) 5...σ'αγαπώ για τους Raw και τον Ν. που το ζήτησε, 6....είσαι ο λόγος που έχω internet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααχαχαχαχ. το 2 και το 3 με πέθαναν...Ευχαριστώ αναγνώστη/τρια!

      Διαγραφή
  2. Ο Λένιν ζει και σπέρνει εφιάλτες/ σε Φ.χ. Dj και αντεπανάστατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "κι αφού είχα ανοίξει το λαπτοπ και το κράταγα στην αγκαλιά μου σαν μωρό ΟΡΘΙΟΣ δίπλα του, μπας και συγκινηθεί." χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ βεβαια εννοουσες οτι κκρατουσες το λαπτοπ σαν να ειναι μωρο, αλλα δεν εχει σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα τα έσπαγε να είχα ντυθεί μωρό τώρα που το σκέφτομαι. Θα έβαζα και Jordy χωρίς ενοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή