Πως θα νικήσει σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο




Σάλος έχει ξεσπάσει, αναγνώστη, με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μνημονιακοί, Πασόκοι, πιο πολύ Πασόκοι, συνομωσιολάγνοι και μερικοί Πασόκοι (για ξεκάρφωμα) συνωθούνται στις λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ έχω να προτείνω στην ηγεσία του κόμματος και κάποια επιπλέον ονόματα που θα διασφαλίσουν την επερχόμενη νίκη (του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ):


1) Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Ζορρό της καρδιάς μας θα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο το άνοιγμα στην κεντροακροδεξιά που τόσο αδέξια επιχειρήθηκε με τον Καρυπίδη. Λαϊκό έρεισμα έχει, πείρα στην αυτοδιοίκηση έχει, τι του λείπει; Η υποψηφιότητα μπορεί να πάει πακέτο με αυτή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου από τη φυλακή, μια ευθεία αναφορά στον Μπόμπυ Σαντς, που εκλέχτηκε ενώ ήταν κρατούμενος, έτσι, για να τιμάμε τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΑΡ (λέμε τώρα). Η συμπρωτεύουσα θα αποτελέσει το κάστρο της νίκης και την έδρα μιας προσωρινής κυβέρνησης τύπου Βενιζέλου (του παλιού, όχι του Βαγγέλη) αν ο Σαμαράς επιμείνει στην άρνησή του να κηρύξει εθνικές εκλογές σύντομα, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυξάνει έτσι το ποσοστό ανεργίας όλων των πρώην βουλευτών ΠΑΣΟΚ που έχουν μείνει τώρα εκτός Βουλής και φτιάχνουν κόμματα για να περνάει η ώρα.

2) Κώστας Λαλιώτης. Ξεκουράστηκε, άραξε, παραγράφηκε οτιδήποτε περίεργο, δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο, ήρθε η ώρα να ξαναπροσφέρει στον τόπο, γιατί μας έχει λείψει. Κάποτε μας έταζε χαρντ ροκ, από τα τωρινά γατάκια ακούμε λάτιν. Η Πελοπόννησος τον χρειάζεται όπως ο διψασμένος το νερό. Για να δελεαστεί προτείνεται η μεταφορά της έδρας της περιφέρειας στα Δολιανά, όπου και θα ανοίξει και πανεπιστήμιο με μοναδική σχολή την ΠΑνελλήνια Σχολή Ολικής Καταστροφής (ΠΑΣΟΚ), με μαθήματα όπως "Οβιδιακές μεταμορφώσεις και πολιτική", "Τι είναι και πως επιτυγχάνεται η αμνησία πλατιών λαϊκών στρωμάτων", " Ξεπουλημένος συνδικαλισμός Ι, ΙΙ και ΙΙΙ", " Σύμπηξη μετώπων ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων", " Κλοπή συνθημάτων της Αριστεράς" κλπ.


Κώστα όποτε το ακούω σε θυμάμαι και κλαίω


3) Γιώργος Συμπιλίδης. Ο συμπαθής πολιτικός, 21 χρόνια μετά την αποφασιστική συμβολή του στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Κιλκίς, αλλά αυτό το σενάριο συναντά αντιδράσεις μέσα στη ΝΔ. Η στήριξη του από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα χτύπημα διπλής σημασίας: α)θα προκαλέσει ρωγμές στο αστικό μπλοκ εξουσίας και β)θα τσαντίσει τον Μητσοτάκη. Λίγο το έχεις, αναγνώστη;

4) Θεόδωρος Πάγκαλος. Έλα, μην είστε κολλημένοι, εδώ κάνουμε στρατηγικές κινήσεις. Η υποψηφιότητά του, επειδή ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να συναντήσει κάποιες αντιδράσεις, θα περάσει "πακέτο" με τις υπόλοιπες σε μια 5λεπτη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μονολογεί "έχουμε τρελαθεί τελείως" αλλά σε ερώτηση (εκτός μικροφώνου) "Παναγιώτη θα πάμε μαζί;" θα απαντήσει "Αυτό εννοείται" και θα προσθέσει χαμηλόφωνα "στο διάολο".  

5) Δημήτρης Τσοβόλας. Δεν χρειάζεται ανάλυση νομίζω.


Αναγνώστη, το μπαλάκι πέφτει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να κερδίσει σίγουρα, θα πρέπει να με εμπιστευτεί. Και προς Μαρξ, μην βάλει πουθενά κανένα κομμουνιστή υποψήφιο. Τι θα πει ο κόσμος;


Υ.Γ. Περιμένω εναγωνίως την ψήφο σου στο γκάλοπ δεξιά, για την πιο επιτυχημένη μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα (το ίδιο και ο ψιλικατζής μου).

4 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΛΙΏΤΗ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το Σημίτη! το Σημίτη!
    είχε κοντραριστεί με το γιωργάκη (!!!! που τον είχε παλιότερα υπουργό) και είναι ο καλύτερος 'διαπραγματευτής' για την ευρώπη, τώρα που πρέπει να μείνουμε πάση θυσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή