Δυσκολίες μεγάλων αντρών



Η αυξανόμενη δύναμη του blog με τρομάζει, αναγνώστη. Εκτός από την αποδημία του Νίκου Φώσκολου, λίγο μετά την αναφορά που έκανα σε αυτόν στο Σάιξπηρ και ίντερνετ, προβλήματα αντιμετωπίζουν και δύο από τους υποψήφιους στο διπλανό γκάλοπ. Ο Πέτρος συνελήφθη για χρέη στο δημόσιο και ο Άδωνης δέχεται συντονισμένη επίθεση από την Αυγή και...την Πράσινη του Δ. Γιαννακόπουλου  ("Τράκη, θεέ, πάρε την ΠΑΕ" - πάρτη όμως και μη τη χρησιμοποιείς για να προωθήσεις τα συμφέροντα της ΒΙΑΝΕΞ και μετά αριβερντέτσι, χίλιες φορές Τσάκας, έβγαζε πιο πολύ γέλιο).  Τουλάχιστον ο Γεωργιάδης έχει να χαίρεται και για την πρωτιά στο γκάλοπ, ο άλλος ο άχρηστος κι εκεί δεύτερος βγαίνει.



Προεδράρα από τις λίγες

Ο υποφαινόμενος έχει και προσωπικά με τον Πετράν...Το 2002, όταν ήμουν μέλος της θεατρικής ομάδας της ΑΣΟΕΕ, είχε έρθει ο εμπνευσμένος επιχειρηματίας να μιλήσει στους επίδοξους γιάπηδες για το πως θα βγάλουν λεφτά (επίπεδο ομιλητών η ΑΣΟΕΕ, όχι παίζουμε). Όλα καλά, αλλά το έκανε στο αμφιθέατρο που εμείς είχαμε πρόβα...Κι ενώ μπορούσε να τελειώσει σε δέκα λεπτά, λέγοντας "κοιτάχτε να δείτε, αρκεί να αφήνεις απλήρωτους τους εργαζόμενους σου, να μην πληρώνεις εφορίες, ΙΚΑ και λοιπά και να είσαι ΠΑΣΟΚ κι όλα καλά θα πάνε", αερολογούσε επί τρεις ώρες. Τον καταλαβαίνω, που θα ξαναέβρισκε πανεπιστημιακό ακροατήριο να τον κοιτάει σαν ξελιγωμένο, αλλά κι εμείς είχαμε πρόβα...Οπότε κανονίσαμε γύρω στα 20 άτομα να μπουκάρουμε στο αμφιθέατρο και να χειροκροτήσουμε μανιωδώς, δίνοντας το σύνθημα της λήξης της "κουβέντας". Καλό σχέδιο έτσι, αναγνώστη;

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι από τους 20 μπήκαμε 10, και από αυτούς τους 10 χειροκρότησα μόνο εγώ...Όλο το αμφιθέατρο γύρισε και με κοίταξε και ακόμα και ο πιο καμένος δαπίτης εκεί μέσα κατάλαβε αμέσως ότι ο τύπος με τα μαλλιά και τα μούσια δεν χειροκροτάει από ενθουσιασμό ακριβώς. Σε ένα σύντομο διάλογο που είχαμε μετά με τον Πέτρο περί δημόσιου πανεπιστημίου, πολιτισμού, κατάχρησης χώρων και χρόνου φυσικά και θριάμβευσα, αναγνώστη (αν και μόνο εγώ το εξέλαβα ως θρίαμβο, αλλά οι υπόλοιποι δεν καταλάβαιναν, εντάξει;), και μετά του παραχώρησα μεγαλόψυχα 10 λεπτά να ολοκληρώσει και να μας αδειάσει τη γωνιά και αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά. Του πήρε 11 του μπαγάσα, έτσι για σπάσιμο, και το βλέμμα που μου έριξε η Τζένη βγαίνοντας θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Δεν κατάλαβα γιατί χαλάστηκε όμως - αυτή έχει τη χαρά και την ευτυχία να τον ακούει όλη μέρα στο σπίτι τους, έπρεπε να τον ακούει και με άλλους 300 για να το ευχαριστηθεί;

Η κατάληξη της διδακτικής αυτής ιστορίας είναι ότι ο πρύτανης απείλησε να διακόψει τη χρηματοδότηση της ομάδας αν δε διαγραφόμουν (!!!) από τη θεατρική, κάτι που προκάλεσε αρκετή ιλαρότητα στους κόλπους μας καθώς δε γραφόταν κανείς κάπου για να διαγραφεί (αλλά και κουβέντα για το "ζήτημα", όπου αναδύθηκε σε μεγάλο βαθμό ο μικροαστικός και δουλοπρεπής χαρακτήρας κάποιων μελών της ομάδας. Σας θυμάμαι ποιοι είστε, αλλά δε σας κρατάω κακία. Σκουλήκια). Αλλά ήταν ιδεολογικό το θέμα και γι'αυτό αποχώρησα από μόνος μου. Δύο χρόνια μετά. 



Πετράν, παλιόφιλε, αφιερωμένο.
Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από τη γκλαμουριά

Υ.Γ. Έχει καταντήσει κουραστικό να σου λέω στο υστερόγραφο αναγνώστη να έρχεσαι στο Ζάζιουμ κάθε φορά που βάζω μουσική οπότε αυτή την Τετάρτη ΜΗΝ έρθεις. Ειδικά από τη στιγμή που έχει και Champions League...(Έλα με το που θα τελειώσει ο αγώνας, οκ; Κι εγώ θα σου βάλω αυτό:)


Πες τα ρε Eddie μπας και νιώσουμε

9 σχόλια:

  1. εχουν γινει τετοια σκηνικα στην ασοεε;τι λες ρε παιδι μου!!Παντως σπορε εισαι ο λογος που εχουμε ιντερνετ.Τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ μαργαριταρένια! Εχουν γίνει και χειρότερα, θα τα γράψω σε επόμενη ανάρτηση (θες να πεις ότι εσύ δεν είχες πάει να ρουφήξεις γνώση Πετράν; δε θα ήσουν φοιτήτρια ακόμα μαλλον, γι'αυτό...)

      Διαγραφή
  2. οχι.εγω εγινα μετα.το 2003.γι αυτο δεν εμαθα ποτε!και ειμαι φτωχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομιζω αυτη ειναι η αγαπημενη μου αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ ανώνυμε/η! Η γνώμη σου μετράει για μένα (εκτός αν είσαι ο Άδωνης που χαίρεται που είναι πρώτος κάπου ή η Τζένη που χάρηκε που αναφέρθηκε στο Σπόρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ σε θυμάμαι στο θεατρικό της ασοεε, στον θρυλικό σου μονόλογο "αφεντικό, οι μπάτσοι". Από μικρός στην ίντριγκα Σπόρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως τον θυμάσαι ολόκληρο ρε θηρίο;; Μπράβο μνήμη (Εν τω μεταξύ όλοι μένουν στην "Όπερα της Πεντάρας", όπου ο ρόλος μου απαρτιζόταν από αυτές τις τρεις λέξεις, και ξεχνούν βολικά τα 4 επομενα χρόνια...πχ την αμέσως επόμενη χρονιά στο "Θεό" του Γούντυ Αλλεν ο ρόλος μου είχε 932 λέξεις - πάνω κάτω, δεν τις μέτρησα κιόλας, τι είμαι, κανένα ψώνιο; Αλλά όχι, αυτό δεν το λέει κανείς. Καλά...)

      Διαγραφή
  6. Ρε σπορε...θεατρικη ομαδα της ασοεεεεε...μα τι μου θυμισες...η οπερα της πενταρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή