που θα πάω διακοπές...




Η θάλασσα γαλάζια (και χωρίς να επιστρατευτεί ο Πλιάτσικας), η άμμος χρυσή (ή σύμφωνα με τους λιγότερο γλαφυρούς κίτρινη), ο ήλιος να καίει. Τα αυθαίρετα που ήταν χτισμένα πάνω στο κύμα ταυτισμένα σε τέτοιο βαθμό  με την παιδική μας ηλικία που κυβερνούσε το πολυαγαπημένο και πολυτραγουδισμένο ΠΑΣΟΚ (αιωνία του η μνήμη) που τώρα που τα γκρέμισαν -όχι ΟΛΑ ΦΥΣΙΚΑ, δε θέλω να είσαι αφελής, αναγνώστη μου- να μας λείπουν μη σου πω. Το Παρά Θιν με τον ιδιοκτήτη που ήθελε να τραγουδήσει στην Πάνια. Ο Σκύλος που άνοιξε το '04 και άλλαξε τα καλοκαίρια μας. Ο Βαρώνος που ποτέ δεν πλένει πιάτα και παραδίδει μαθήματα στην ξυλορακέτα παραλίας. Ο Δ. να λέει  σε μια τύπισσα "Από τα δυτικά είσαι; Το κατάλαβα, γιατί έχεις τα χέρια στις τσέπες. Περίεργο πράγμα, εμείς από τα Δυτικά έχουμε ΠΑΝΤΑ τα χέρια στις τσέπες" (Δίκιο έχει, όπως πάντα έχει δίκιο ο Δ., και οι Tsopana Rave από Αγίους είναι).



Τύποι από δυτικά προάστια


Ο Γ. να μιλάει για τον Παναθηναϊκό και τον Κέυνς και να είναι εκεί όποτε τον χρειαστείς. Ο Ψηλός να αποδεικνύει ότι μπορείς να είσαι γυμναστής, τερματοφύλακας, dj και χρυσή καρδιά ταυτόχρονα. Η Ξανθιά να έχει κερδίσει με το σπαθί της τον τίτλο. Της Ξανθιάς. Η κολλητή από Αθήνα να παντρεύεται φίλο και συνάδελφο με καταγωγή από κάτω για να έρχονται κι αυτοί (εντάξει, όχι ΜΟΝΟ γι'αυτό). Η Ν. -ή αλλιώς Σοκολατένια κατά Δ.- να μας εκπλήσσει με τις αλλαγές στα μουσικά της γούστα (και να μας λείπει τα τελευταία χρόνια γιατί δεν έρχεται πολύ). Η Σ. με την Ε. με μια μπύρα στο χέρι κι ένα χαμόγελο στο στόμα ΜΟΝΙΜΑ. Το Ανήλιο με την τσιγαρίδα. Ο Μπέμπης να είναι πατέρας, μάνα και μεγάλος αδερφός του Δ. και στο χρόνο που του μένει να προσπαθεί να κάνει διακοπές. Η Α. με την Κ. να έχουν το πιο ωραίο σπίτι και τα πιο ωραία χαμόγελα αλλά να έχουν εξαφανιστεί τελευταία. Η Ι. να φαίνεται συνέχεια ότι νυστάζει αλλά να μην, στην πραγματικότητα. Ο Σ. να είναι πιστό αντίγραφο του Μάρλευ. Η Κ. να είναι η δικαστική ελπίδα μας για όταν στραβώσουν πολύ τα πράγματα.   




Ο Κούταβος με μια φάτσα που σου φτιάχνει το κέφι. Η Ε. να είναι η μοναδική που μπορεί να δεις στην παραλία αν τύχει να κατέβεις πρωί. Ο Μπ. με φωτιές και κοσμήματα και άλλα νεοχίπικα - τον συγχωρούμε γιατί είναι αγορίνας (και γιατί αν τον τσαντίσουμε μπορεί να μας "κλειδώσει"). Ο Τ. που τον ρώταγες "τι κάνεις;" και απαντούσε "ομορφαίνω την παραλία". Η Σ. με το Ν. να ξεμπλέκουν τα μαλλιά του τύπου από το συρματόπλεγμα. Η Σκύλα να βάζει σκυλάδικα στην άδεια καντίνα το καλοκαίρι του '11. Ο Ν. να φτιάχνει τέλεια χαρακτικά σε τηλεκάρτες, να λέει άψογα ανέκδοτα και να προσθέτει πινελιές σουρρεαλισμού με την εν γένει παρουσία του. Η Δ. και η Γ. με τις ψαγμένες μουσικές/ταινίες/βιβλία. Η Ε. και η Α. που πήγαιναν σχολείο κάτω αλλά τώρα πια κατεβαίνουν λιγότερες μέρες από εμάς (οι αχάριστες). Ο Α. που δούλευε στο Σκύλο και είναι και ταξικά σωστός. Η Νέδα να είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι στην Ελλάδα και να έχει καταρράκτες όνειρο. Η Μ. που κάνει τέλειο μασάζ. Ο Λ. να φέρνει Smiths στα μπιτσοπάρτυ και ο Γ. να έχει γίνει πιο ντόπιος και από τους ντόπιους κι ας είναι Κρητικός. Ο άλλος Ψηλός που τον στείλαμε Αμερική για προπομπό μέχρι να πάμε όλοι. Ο αδερφός του Ψηλού να είναι ΑΕΚ και Ίντερ (ασχολίαστο). Ο Τ. που έγινε Ζαχαραίος και βαφτίστηκε με τεκίλα στα γενέθλια μου. Ο Μικρός Νικόλας να λιάζεται δίπλα σου. Οι αφοί Π. να πίνουν μπύρες και να συζητάνε για καλλιτεχνικά. Ο πρώην γραμματέας να πίνει καφέ. Η Νάνσυ η Σινάτρα να τα λέει από το 1967...

  

Πες τα κοπέλα μου



Εσύ Αναγνώστη ΓΑΤΑΚΙ (που θα έλεγε και ο Βαρώνος) πήγαινε σε νησί το καλοκαίρι. Εμείς ξέρουμε που θα πάμε. Και ότι θα περάσουμε τέλεια.

12 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.........ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..... ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ PRAKTIKER??????

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετρήστε πόσα ονόματα έχουν αναφερθεί και πάρτε 2 τέντες...Οσο για το στερέωμα, ξέρω έναν πολιτικό μηχανικό..

      Διαγραφή
  2. plus 2 please...γιατί ακόμα και μετά απο 10 μέρες στην καντίνα συνέχιζα να λέω λύκο τον σκύλο και θέλω φέτος να το διορθώσω, γιατί το ελεύθερο κάμπινγκ στο κάμπινγκ της παραλίας είναι μοναδική εμπειρία,γιατί η βαμβακούλα(γουρουνοπούλα)εκεί είναι χωρίς λιπαρά,γιατί το παγωτό cheese cake φράουλα απο την πλατεία έχει γίνει μύθος και τέλος γιατί θέλω επιτέλους να δώ live τον Μικρό Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε! Edit: "Η Σ. να λέει λύκο το σκύλο και ο Θ. να διαβάζει βιβλία"

      Διαγραφή
  3. g tsag me piges zaxarw idiiii. . . mou'xei leipsei polu...d pan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξακουστή αυτή η βαμβακούλεια γουρνοπούλα/παραλία/καντίνα/παρέα. ευχές για πολλά ευτυχισμένα καλοκαίρια καταβλακιώτες, ντόπιοι και εκ περιτροπής ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταυλακιώτες ήθελα να πω...καρφώνομαι το κέρατο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι ειμαι τοσο χαμηλα στη λίστα καριόλη? Ο Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν απαντάς ρε? έχουν περάσει 8 λεπτά...Ποιος ρε σε έκανε μούρη που δεν είχες πάει καν περίπτερο πριν με γνωρίσεις? Ασταδιάλα..επίσης έχω πολύ καλύτερες ατάκες όπως το κοινωνικό προτσές καιτο πεπόνι. Ο (πρώην σύντροφος) Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αλήτη στο περίπτερο γνωριστήκαμε. Το κοινωνικό προτσές και το πεπόνι όντως τα σπάνε. Θα τα αναφέρω σε επόμενη ανάρτηση...

      Διαγραφή