"δε θυμάμαι κουδούνι, θα ακούσεις μουσική"





Γίνεται χαμός αναγνώστη μου, επιστράτευση εκπαιδευτικών, προδοσία της απεργίας (πριν αυτή ξεκινήσει καν) από ρεφορμιστές εργατοπατέρες, ο Αντωνάκης πήγε στην Κίνα και φέρνει την ανάπτυξη επιτυγχάνοντας συμφέρουσες συμφωνίες με τους κόκκινους καπιταλιστές συντρόφους (κρατήσαμε κανά δυο λιμάνια και τρία νησιά για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ οι νεοχίπηδες, τα άλλα τα δώσαμε, και σε καλή τιμή για την εποχή μάλιστα) αλλά ΕΓΩ θα ασχοληθώ με ένα πολύ πιο φλέγον ζήτημα: Ποια είναι η ιδανική νυχτερινή έξοδος; Εννοώ ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες για να πεις ότι πέρασες καλά ένα βράδυ έξω από το σπίτι σου; Και απαντώ αναγνώστη για να μη σε κρατάω σε αγωνία: Πάρτυ σε σπίτι.



Αυτοί το ξέρουν ήδη

Ναι, ξέρω, και οι συναυλίες είναι καλές, και τα τσιπουράδικα, και τα μπαρ και οι καφετερίες (με τον τόνο στο γιώτα) αλλά ωχριούν μπροστά σε ένα καλό (μη σου πω και σε ένα όχι τόσο καλό) πάρτυ σε σπίτι. Κι ας μην είναι σαν αυτό που πήγε ο Peter Sellers με σαπουνάδες, ελέφαντες και τα τοιαύτα. Αρκεί να: 1) Έχει μεγάλα μπαλκόνια το σπίτι. Για προφανείς λόγους αποσυμφόρησης του χώρου όταν οι καλεσμένοι υπερβαίνουν την κρίσιμη μάζα* , για να μπορέσεις να πιεις με την ησυχία σου το μπουκάλι που έχεις κρύψει νωρίτερα πίσω από τη γλάστρα όταν κατάλαβες ότι τα αποθέματα αλκοόλ μειώνονται πιο γρήγορα και από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, για να πάρεις λίγο αέρα βρε αδερφέ. Στα δε καλοκαιρινά πάρτυ αυτό το χαρακτηριστικό είναι υπεραπαραίτητο. 2) Να είναι ανοιχτό ή έστω όχι εντελώς κλειστό. Δεν υπάρχει χειρότερη απογοήτευση από το να έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά για πάρτυ με δεκάδες καλεσμένους και όταν μπαίνεις στο χώρο να βλέπεις 10-15 άτομα καθισμένα στα έπιπλα τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. Πες το συγκέντρωση βρε αδερφέ-οργανωτή/τρια, πες το "να συζητήσουμε πολιτικά", πες το "να κάνουμε ένα soiree" αλλά ΟΧΙ ΠΑΡΤΥ.( Έχω κάνει τέτοια "πάρτυ" εγώ και ξέρω...). 3) Να έχει την κατάλληλη φρουρά από γεροδεμένους έμπιστους πολεμιστές γύρω από το λάπτοπ για να αποτρέψουν την επέλαση (ουχί των βαρβάρων παρά) των τύπων που "να, ένα τραγούδι θα βάλω μωρέ και θα φύγω" και καταλήγουν να παίζουν πάνω από μισή ώρα grinder/black/death κλπ και να χτυπιούνται αυτοί και οι 2 κολλητοί τους ξενερώνοντας όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελεί η περίπτωση του κουρασμένου ιδιοκτήτη που θέλει ΟΝΤΩΣ να διώξει τον κόσμο και τότε η φρουρά αποσύρεται διακριτικά και οι εν λόγω επίδοξοι djs επιτελούν το θεάρεστο έργο τους, αδειάζοντας παράλληλα το χώρο. 4) Να παίξει (κάπου, κάπως, δε με νοιάζει με ποιο τρόπο) ΑΥΤΟ το κομμάτι:



Έλληνες ευαίσθητοι τραγουδοποιοί 

5) Να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αλκοόλ. Εδώ να επιστήσω την προσοχή στους καλεσμένους: Ψιτ, παιδιά, μη τα περιμένουμε όλα έτοιμα - φέρνουμε και τίποτα έτσι; 6) Να έχουν προηγηθεί τα απαραίτητα κομπρεμί (=συνεννοήσεις, για τους μη πολιτικοποιημένους αναγνώστες - φτου σας by the way) με τα (κατά κανόνα) συντηρητικά στρώματα της πολυκατοικίας έτσι ώστε να αποφευχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αλληλεπίδραση με ένστολους κάθε είδους. Εξαιρετική ιδέα τα απολογητικό σημείωμα στο ασανσέρ από την προηγούμενη μέρα. 7) Να επιδειχθεί μια αυτοσυγκράτηση από τους καλεσμένους στην κοινωνικότητα που επιδεικνύουν στην ουρά για τουαλέτα. Παιδιά, αν θέλετε να γνωριστείτε υπάρχει η ΚΟΥΖΙΝΑ, όχι ο διάδρομος ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. Η απογοήτευση που θα νιώσεις φίλε αναγνώστη όταν δεις 10 άτομα να "περιμένουν" θα μετριαστεί πάραυτα μόλις καταλάβεις ότι για τη χρήση της τουαλέτας περιμένουν το πολύ 2. 8)  Πας όποτε θες, φεύγεις όποτε θες. είναι self-service και δεν αναπαράγει σχέσεις κυριαρχίας πελάτη - σερβιτόρου, έχει καλή μουσική  συνήθως (προσοχή στο σημείο 3 είπαμε), γνωρίζεις τα πιο περίεργα άτομα και έχεις υλικό αν γράφεις μπλογκ (τυχαίο παράδειγμα). 9) Δεν έχει κανένας -ούτε οι οργανωτές- υπερβολικές απαιτήσεις. Ένα πάρτυ σε σπίτι είναι στην τελική...10) Για 22/8 έχουμε κάποιον να προσφέρει το σπίτι του για πάρτυ; Η και για νωρίτερα, καλή διάθεση να υπάρχει...Περιμένω προτάσεις στα σχόλια!

* κρίσιμη μάζα: 3 άτομα στο τετραγωνικό μέτρο.

Υ.Γ. Καλό είναι αναγνώστη να υπάρχει στους καλεσμένους και η "βασίλισσα των πάρτυ". Δε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα, μόνο ότι το όνομά της αρχίζει από Τ και τελειώνει σε -ίνα.

6 σχόλια:

  1. ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ........
    1) Η ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΦΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ...... (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΠΟΤΡΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ.....)
    2) ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ (ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ) ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!!!!!!!! ΑΨΟΓΟΙ!!! ΜΟΝΟ ΟΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΤΟΙΧΊΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΑ "ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4.00 Π.Μ.
    3) ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ......ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΟ!!!!
    4) ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΙς ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΠΟΥ ΥΠΈΦΕΡΕ ΑΠΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΓΟΠΕΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΩΡΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ.........ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!
    ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ....


    Υ.Γ. ΘΕΑ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΝ 3ο, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ- ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ, ΕΙΠΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ "ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ - ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ..πάρτυ σε σπίτι εν έτη 2013, καλό!! αλλά πάρτυ σε σπίτι στις αρχές της δεκαετίας του '90 άντε και μέχρι τα μέσα της (δεν είμαι τοοόσο βάβω), αξία ανεκτίμητη!! τότε που επιστράτευες όλες σου τις γνωριμίες για να βρείς τα καλύτερα ηχεία(και να στα κουβαλίσουν),τότε που για να αγοράσεις ένα βινύλιο είχες ξημεροβραδιαστεί μέσα σε δικοπωλεία, τότε που έταζες το σύμπαν στην μεγαλύτερη αδελφή/θείο/ξάδελφο κλπ, να σου δανείσει το tec sl-10 του γιατί ήταν η ναυαρχίδα των πικάπ και δεν θα γαμούσε τους δίσκους σου, τότε που όλοι γινόμασταν λιώμα με jack daniels & captain morgan(από κεί μας έμεινε το κουσούρι) και τέλος τότε που για να πείς οτι το πάρτυ σου είχε επιτυχία έπρεπε να έχουν σκάσει οι μπάτσοι τουλάχιστον 3 φορές, οι γείτονες την άλλη μέρα να σε κοιτάνε με μισό μάτι και να μαζεύουν υπογραφές για να σε διώξουν απο την πολυκατοικία! ωραία χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γαμησε τουτη η αναρτηση φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή