Εκλογές 2015 (Σπόρος edition)



Μικρά - μικρά από τις εκλογές (τώρα που πέρασε ικανό χρονικό διάστημα, αναγνώστη):



- Στο μετρό που πήρα για να πάω στο Αιγάλεω να ψηφίσω (ετεροδημότης γαρ) μια τύπισσα χόρευε κάτι σαν σάλσα, μουστάρδα, κάτι, σε ένα βαγόνι που είχε εμένα, αυτή και μια γιαγιά. Η νίκη του Σύριζα ήταν ήδη σίγουρη. Οι ψηφοφόροι του χόρευαν στο άδειο μετρό.


- Περπατώντας στην Ιερά Οδό ένιωσα ιερό ρίγος όταν μια ντόπια ρώτησε τον ντόπιο καγκουρογκόμενο της: "Κυριακή είναι σήμερα;" Μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω "Όχι, μην τρελαίνεσαι, Δευτέρα, και ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην φανταστείς ότι γίνονται τίποτα εκλογές σήμερα". Δεν το είπα, αναγνώστη, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: +2 ψήφοι για Χ.Α. ή Ποτάμι. Φταίω.


- Ψάχνοντας το σχολείο - εκλογικό κέντρο περπατώντας στο μαγευτικό Αιγάλεω. 'Ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα μου και η πενηντάρα οδηγός με ρώτησε που είναι το σχολείο, της είπα που νόμιζα ότι είναι (δίκιο είχα, αναγνώστη) κι αυτή δε μου πρότεινε να με πάει να μην περπατάω. Είχαμε ακόμα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τη συγχωρώ.


- Στο σχολείο ψήφιζαν ετεροδημότες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Μια πολύ εξυπηρετική κυρία που στεκόταν έξω από το κυλικείο (η ιδιοκτήτρια του κυλικείου μάλλον) σε έστελνε στη σωστή αίθουσα ανάλογα με τον νομό καταγωγής σου. Όλους, εκτός από μια σαραντάρα που όταν τη ρώτησε "Από που είσαι;" εισέπραξε την απάντηση "δεν ξέρω", απάντηση η οποία προκάλεσε πολλά σηκωμένα φρύδια (τύφλα να έχει η Πιπιλή) και το μεγαλόφωνο σχόλιό μου: "Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου. Καμία ελπίδα." Συγγνώμη αναγνώστη, δεν κρατήθηκα: ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΠΙΣΣΑ!



Δεν ήξερε από που είναι, επαναλαμβάνω.

- Αφού ψήφισα, έπιασα κουβέντα σε έναν σύντροφο που καθόταν στο τραπεζάκι ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμπαθέστατος, άλλο που τελικά μας βγήκε Σχέδιο Β'. Πάντως το θετικό της υπόθεσης ήταν ότι γνώρισα επιτέλους κι έναν τέτοιο - αλλά το απωθημένο μου παραμένει να έχω τη χαρά, την τιμή και τη συγκίνηση να γνωρίσω κάποτε έναν ποσαδιστή ή έναν από την ΟΑΚΚΕ.


- Γυρνώντας με ταξί προς το σπίτι μου στα Εξάρχεια (για να προλάβω τα έξιτ πολλ, γιατί είχα κανονίσει να μαζευτούμε παρέα, και γιατί με τη νέα διακυβέρνηση θα έχουμε όλοι λεφτά για να κάνουμε τέτοιες σπατάλες), πήξαμε λίγο στην Πειραιώς στο ύψος της Κουμουνδούρου, λόγω των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων, και πρόλαβα να μάθω από τον ταξιτζή ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αν και στο παρελθόν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ γενικά, αλλά ΝΔ επί Κωστάκη Καραμανλή γιατί ήταν "ωραίος τύπος".


- Το έξιτ πολλ στο σαλόνι μου έδωσε: ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2, ΣΥΡΙΖΑ 3, ΚΚΕ 1, Λεβέντης 1. Το κλίμα ευφορίας που προκάλεσε το συγκεκριμένο έξιτ πολλ ενισχύθηκε από το ότι το ΚΚΕ πέρασε το ΠΑΣΟΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον κυρ-Φώτη και μετριάστηκε από τα απρόσμενα υψηλά ποσοστά ΝΔ, Ποταμιού και Χ.Α.


- Σχόλια μου την επόμενη μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν τα διάβασες αλλού αναγνώστη, μου τα κλέψανε):

α) "Ραχήλ Μακρή 12.674 σταυροί. Ολόκληρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 40.000 ψήφοι. Και κάποιοι δεν ήθελαν το κορίτσι, την ντούρα κομουνίστρια, στις τάξεις μας. Ορίστε τώρα."

β) "Βγαίνει ο κυρ Φώτης να κάνει δηλώσεις χτες και συνδέονται όλα τα κανάλια κι εμάς που του ρίξαμε 10.000 ψήφους στο κεφάλι ούτε να μας κλάσουν."

γ) "Ποιους να πρωτοπρολάβεις να δουλέψεις σήμερα; Πασόκους, νεοφιλελεύθερους, τον Φωτάρα, τους δεξιούς, τους συριζαίους που συγκυβέρνησαν με Καμμένο, εμάς που δε φτάσαμε ούτε στο 1/3 του Γκλέτσου; Too many trolling opportunities, too little time..."

δ) "Εγκυρο ρεπορταζ του Σταρ για Αλέξη: "Γνώρισε την Περιστέρα στα 16 του, ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ". Τι σκατά, είχε μείνει στην ίδια τάξη 2 χρόνια; 16 είσαι στην Πρώτη Λυκείου. Τι μας κρύβεις Αλέξη;"

ε) "Καλά έκανε ο Αλέξης και σαν πρώτη κίνηση σαν πρωθυπουργός πήγε στο Σκοπευτήριο. Αν είχε πάει στον Μελιγαλά βέβαια θα ήταν καλύτερα."

στ) "Τώρα, πέρα από την πλάκα, το ΠΑΣΟΚ πήρε τα υψηλότερα ποσοστά του πανελλαδικά στην Αρκαδία και στη Λακωνία, που τόσα χρόνια τον έπινε αγρίως. Είναι όντως καθυστερημένοι και οπισθοδρομικοί αυτοί οι νομοί. Μόλις μπήκαν αισίως στο 1981."

ζ) "Μόνο 8.779 σταυρούς ρε Τατσό; Ελα, πες αλήθεια, δεν πέρασε και τόσο καλά η μισή Αθήνα, τότε, παλιά, που τη γνώρισες βιβλικά."

η) "Αν είσαι πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία - Χωροταξία ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, γίνεσαι η πρωθυπουργός ή βουλευτής. Αν έχεις 2/3 είσαι άνεργος και γράφεις στάτους σαν αυτό."

θ) "Αλέξη μπορείς να χαρείς όσο θέλεις τώρα αλλά σε εκείνη τη συνέλευση τον Νοέμβρη του 97 δεν σε ψήφισα, εαακ είχα ψηφίσει. Και δεν την πήρες κιόλας. Να τα λέμε κι αυτά. Και τώρα που ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ σου έκοψα την αυτοδυναμία. Είμαι η προσωπική σου Νέμεση, τέλος. Τίποτα προσωπικό, Πρωθυπουργέ. Πολιτικές είναι οι διαφορές."


Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα ορατά και αόρατα νήματα που συνδέουν τον Σπόρο με τον Πρωθυπουργό θα χρειαστεί να περιμένεις επόμενη ανάρτηση, αναγνώστη...